Târgul de bijuterii și diamante Hong Kong amânat din nou - Lucruri Fine

Târgul de bijuterii și diamante Hong Kong amânat din nou

Pandemia a dat peste cap calendarele expoziționale din întreaga lume. Târgurile de bijuterii din întreaga lume au fost anulate, ori s-au derulat în formate online, după ce inițial fuseseră amânate către a doua jumătate a anului.

 

Organizatorii expozițiilor bijuterii și diamante din Hong Kong programate pentru martie 2021 au comunicat un nou calendar al evenimentelor, invocând restricții de călătorie continue.

Hong Kong International Diamond, Gem & Pearl Show, care trebuia să aibă loc de la 1 până la 5 martie 2021, și Salonul internațional de bijuterii din Hong Kong – programat între 3 și 7 martie 2021- se vor desfășura acum simultan în perioada 2-6 iulie 2021, a declarat luni Consiliul pentru Dezvoltare Comercială din Hong Kong (HKTDC), transmite site-ul oficial. Ambele evenimente vor avea loc la AsiaWorld-Expo.

În prezent, Hong Kong cere călătorilor care intră în carantină timp de două săptămâni, cu excepții limitate. În condițiile actuale, cu numeroase restricții de călătorie legate de pandemie, expozanții și cumpărătorii pot avea dificultăți în vizitarea târgurilor, se menționează în nota. „Vom continua să depunem toate eforturile pentru a ajuta industria să capteze oportunități de afaceri prin mai multe canale și platforme.” anunță organizatorii.

Târgul de bijuterii și diamante Hong Kong: 2 – 6 iulie 2021

HKTDC a anulat cu totul evenimentele din martie 2020 după ce le-a amânat inițial în august din cauza pandemiei. Târgurile de bijuterii din Hong Kong din septembrie, organizate de Informa Markets, au trecut la un eveniment online.

Cu toate acestea, evenimentul Informa’s Jewellery & Gem Asia Hong Kong, un eveniment mai concentrat la nivel local, a avut loc în noiembrie la AsiaWorld-Expo după ce compania a amânat-o de la data inițială din iunie. Prezența a fost extrem de redusă, deoarece cumpărătorii din străinătate nu au putut participa, au spus surse de pe piață.

Calendare provizorii și evenimente mutate în online pentru 2021

Pe măsură ce pandemia COVID-19 continuă, prima jumătate a anului 2021 pare din ce în ce mai lipsită de evenimente de ceas și bijuterii. Unele dintre evenimentele programate pentru acest interval și-au anunțat deja trecerea în mediul online.

  • LVMH Watch Week: conglomeratul de lux Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) și-a confirmat Watch Week – care se desfășura la Hotelul Bulgari din Dubai, va lua în 2021 schimb forma unei conferințe de presă digitale la sfârșit din ianuarie. Vor fi prezente la eveniment nume mari ale lumii orologeriei: Stéphane Bianchi, CEO – ceasuri și bijuterii LVMH, i se vor alătura CEO-urile Bulgari, Hublot și Zenith.
  • Watches & Wonders Geneva: Evenimentul a fost programat să aibă loc la Centrul Palexpo din Geneva în perioada 7-13 aprilie 2021. Dar, așa cum s-a întâmplat și în acest an, evenimentul va fi organizat online.
  • Vicenzaoro: ediția din 2021 este programată a avea loc între 12 și 16 martie. După mai mulți ani în care evenimentul a fost de tot mai mică anvergură, în 2020, pe fondul pandemiei, acesta a fost amânat în mai multe rânduri și, în cele din urmă anulat.
  • Oroarezzo: În acest moment, datele prezentate de organizatori pentru ediția din 2021 sunt între 10 și 13 aprilie, însă în actualul context pandemic, este foarte probabil să putem spera la o ediție fizică a acestui eveniment.

Urmărim pe mai departe scena evenimentelor internaționale de bijuterii și vă vom ține la curent cu cele mai noi update-uri ale calendarelor.

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.