Schimbare importantă în evaluarea diamantelor

Schimbare importantă în evaluarea diamantelor anunțată de către Institutul Gemologic American. Certificările sale acordate identificării diamantelor vor fi modificate pentru a se conforma revizuirilor anunțate anul trecut de către Comisia Federală a Comerțului din Statele Unite (FTC).

Începând cu 1 iulie 2019, GIA va întrerupe emiterea rapoartelor „GIA Synthetic Diamond Grading Report” (Raportul GIA clasificarea diamantelor sintetice). Va introduce, în schimb, raportul „GIA Laboratory-Grown Diamond” (Raportul GIA al diamantelor de laborator).

 

Între noutățile pe care noile forme de gradare și certificare le aduc, enumerăm utilizarea terminologiei Colorless, Near Colorless, Faint, Very Light și Light pentru diamantele de laborator și nu sub forma literelor utilizate pentru gradarea diamantelor naturale. Sistemul standard de gradare  va fi inclus totuși în certificate pentru a oferi puncte de referință între cele două terminologii. Sper exemplu, Colorless va corespunde gradelor de culoare D, E și F; Near Colorless pentru G, H, I și J; și Faint pentru K, L și M.

Importantă schimbare și sistemul de gradare al clarității diamantelor de laborator.

Rapoartele de certificare GIA vor continua să utilizeze terminologia Flawless, Internally Flawless, Very Very Slightly Included, Very Slightly Included, Slightly Included și Included pentru a raporta gradul de claritate al diamantelor de laborator (așa cum erau în sistemul diamantelor sintetice). Renunță astfel la terminologia VVS1 and VVS2; VS1 and VS2; SI1 and SI2; and I1, I2 and I3 utilizat pentru clasificarea diamantelor naturale. Astfel, în noul sistem de gradare Slightly Included va corespunde pentru SI1 and SI2.

Raportul de certificare a diamantelor de laborator vor include următoarea precizare: ”Acesta este un diamant creat de mâna omului prin procese CVD (Chemical Vapor Deposition) or HPHT (High Pressure High Temperature) și poate include tratamente de schimbare a culorii aplicate ulterior creării acestuia.

Toate tratamenteșe de claritate vor fi dezvăluite și menționate în Certificate.

O altă schimbare importantă în evaluarea diamantelor este și trasabilitatea acestora în piață.

Codul QR utilizate pentru Rapoartele de certificare ale diamantelor de laborator vor conține un link către o pagină GIA care poate confirma veridicitatea datelor conținute în certificatul tipărit.

 

 

 

 

 

Trebuie știut deasemenea faptul că toate certificatele GIA pentru diamante sintetice obținute după data de 1 ianuarie 2018 pot fi returnare și preschimbate cu certificate GIA pentru diamante de laborator fără niciun cost suplimentar.

 

 

Vizitați site-ul GIA pentru a afla mai multe detalii sau urmăriți paginile noastre de noutăți.

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *