Pietrele lunii iunie

Perla este una dintre pietrele lunii iunie, însă am ales să nu repet aici povestea lor, cum se formează și drumul pe care îl parcurg până ajung să fascineze ochiul privitorului de bijuterii. Am preferat în schimb, să selectez pentru voi cele mai frumoase bijuterii cu perle disponibile în magazinele din țara noastră.

 

Spre deosebire de luna mai, iunie nu are de fapt o singură piatră reprezentativă pentru cei născuți în această perioadă din an, ci trei.

Standardizarea modernă a corelărilor dintre geme și lunile anului datează din anul 1912 și nu prea mai are de-a face cu miturile care înconjurau pietrele în urmă cu sute sau mii de ani. Se întâmpla în Kansas, Statele Unite, iar hotărârea de a acorda lunilor din an pietre montate în bijuterii a fost luată de către Asociația Națională a Bijutierilor. Într-un efort de individualizare, britanicii au adoptat și ei un astfel de calendar, păstrând în mare parte aceeeași structură. Marketing curat.

 

Gemele lunii iunie sunt alexandritul, piatra lunii și perla – una mai diferită ca alta. Alexandritul, piatra aristocrației ruse, își are originea numelui de la țarul Alexandru al II-lea. Rusia este, de altfel, și locul în care a fost descoperită. În zilele noastre, și una și alta sunt greu de găsit, și aristocrația acelor vremuri și deosebita gemă.

Alexandritul este o piatră care cunoaște transformări ale culori în funcție de sursa de lumină în care este așezat. Cele mai apreciate sunt cele care în lumină solară sunt verzi, iar în cea artificială capătă nuanțe de rubin.

Piatra lunii și-a căpătat acest nume datorită luciului său alb – albăstrui, fiind considerată o piatră a misterelor, care fascinează privirea datorită modului în care lumina se joacă prin structura sa lamelară.

În fine, despre perle nu cred că este nevoie să discutăm foarte mult. Despre cum se formează acestea este plin internetul, s-au scris cărți, iar cu informații despre această materie organică pot servi până și bijuteresele care vând inele pe gram trecute ilegal în țară, vândute pe olx, având montate frumoase straturi de sidef peste un plastic ordinar chinezesc. Și pentru că am ales să nu vă repet povestea perlelor, m-am hotărât să compensez cu ceva mult mai interesant. Am selectat pentru voi cele mai frumoase bijuterii cu perle disponibile în magazinele din țara noastră*.

 

 

Pietrele lunii iunie: Sabion

Brăţară statement, realizată manual în Atelierele Sabion, din aur de 14 karate, având montată o perlă naturală de cultură în formă neregulată.

Preț: 10.260 lei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pietrele lunii iunie: Firesc

Inel din aur alb de 18 karate, realizat în România, cu 51 de diamante negre (0.38 ct total) îmbrățișând o superbă perlă neagră (7.50mm; 2.80 ct).

Preț: 4.800 lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pietrele lunii iunie: Teilor

Cercei realizați din aur de 14K, încrustat cu 44 diamante rotunde de 0.32 ct HI I1 și două perle de cultură de apă dulce de 7.80 ct. Gramaj total 3.28 grame.

Preț: 4.108 lei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pietrele lunii iunie: Coriolan

Inel din aur alb de 14 karate cu perla și diamante de 0,045 ct, culoare H, claritate SI1.

Preț: 2.900 lei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pietrele lunii iunie: Leador

Broșă Art Deco din platină cu perle și diamante cu tăietură veche. Obiect pre owned în stare excelentă.

Preț: 4.850 lei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________

*selecția este efectuată pe site-urile de bijuterii din România, în funcție de preferințele autorului. Foto cover: Facebook.com/Victoria Geutsken

 

 

Și, încă ceva: La mulți ani, tuturor celor născuți în luna iunie.

Așteptăm să ne spuneți care dintre bijuterii este prefarata voastră.

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *