Louis Vuitton, diamantul Sewelo

După ce la finalul anului trecut grupul LVMH, gigantul care deține Louis Vuitton, a achiziționat Tiffany’s, iată, revine cu o nouă surpriză: preia al doilea cel mai mare diamant din lume: diamantul Sewelo.

 

Tradus, numele său înseamnă „descoperire rară” în limba tswana vorbită în Botswana, țara în care a fost descoperită această piatră. Mina din care a fost extras aparține canadienilor de la Lucara Diamons. Sewelo este al doilea cel mai mare diamant brut din lume. Are 1758 de carate, adică aproximativ 350 de grame. În pofida acestor caracteristici impresionante este considerabil mai mic decât Cullinan, descoperit în 1095 în Africa de Sud, și care cântărea 3100 de carate.

 

Mina Lucara Diamond
Mina Lucara Diamond

Descoperirea acestui al doilea cel mai mare diamant brut a fost anunțată cu fast în aprilie anul trecut. Numele i-a fost ales două luni mai târziu. Iar de atunci, parcă l-ar fi înghițit din nou pământul. A revenit în lumina reflectoarelor, exact în aceeași formă, învelit în stratul de cărbune care îl adăpostește. A revenit chiar în Place Vendome, la Paris, în inima haute joaillerie, în cadrul unei prezentări restrânse. Surpriza o constituie faptul că noul proprietar este Louis Vuitton, celebru în alte segmente ale modei, nu tocmai în cel al bijuteriei.

 

Dar povestea este departe de a se fi încheiat. Diamantul urmează a fi tăiat și șlefuit, practic, fiind procedura care va da adevărata valoare a acestui diamant, deoarece de aceasta va depinde frumusețea viitoarei pietre. De aceasta se va ocupa HB Company, firmă din Anvers, specializată în tăierea și șlefuirea de diamante.

 

Prețul pentru care Louis Vuitton a achiziționat acest diamant nu a fost făcut public. Cu toate acestea, se știe că în urmă cu aproape 3 ani, aceeași companie minieră a vândut casei Graff un diamant brut de 1109 carate pentru suma de 53 de milioane de dolari.

 

Sursa foto: Mine Karowe / Lucara Diamond Corp și nytimes.com

 

 

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *