Licitația dedicată bijuteriilor lui Karl Lagerfeld

Christies, 14 – 19 ianuarie 2020 – ‘Susan and Karl: Important Chanel Fashion Jewelry from The Collection of Mrs. John H. Gutfreund’

„Susan și Karl: Importante bijuterii Chanel din colecția doamnei John H. Gutfreund” – sub acest nume se va derula licitată bijuteriilor lui Karl Lagerfled. Este vorba de pste 100 de creații ale casei Chanel din perioada Lagerfeld. Expoziția este un spectacol al lumii haute couture a anilor 1980 – 1990, incitantă, obraznică, curajoasă, inovatoare. Vizionară. 

Ceea ce este special în legătură cu această colecție este că majoritatea lucrărilor sunt prototipuri ori bijuterii unicate create special pentru prezentările de modă ale casei din Paris. Și multe dintre acestea sunt piese care nu au fost prezentate public până acum. 

Colecția bijuteriilor lui Karl Lagerfeld aparținând lui Susan Gutfreund.

Acestea aparțin doamnei John H. Gutfreund, Susan Gutfreund. Prietenia acesteia cu Karl și posibilitățile financiare pe care i le oferea postura de soție a regelui incontestabil al Wall Street-ului pentru mai bine de un deceniu, au făcut posibilă strângerea unei astfel de colecții. 

Licitația bijuteriilor lui Karl Lagerfeld se preconizează a fi un succes. Efectul morții creatorului. Este un fenomen des întâlnit în lumea artei ca valoarea unui artist să explodeze după moartea acestuia. Iar în condițiile în care această licitație va cuprinde cel mai mare număr de bijuterii de excepție prezentat după moartea lui Karl Lagerfeld în 2019, succesul este garantat. 

Licitația se derulează în perioada 14-29 ianuarie 2021 pe christies.com. 

Sursa foto: christies.com (autor: Visko Hatfield)

Urmăriți revista Lucruri fine și pe Facebook, Instagram și Twitter.

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.