Diamante, nou standard al strălucirii

Compania Altr a prezentat o nouă tăietură pentru diamante, impunând astfel, spun reprezentanții companiei, un nou standard al strălucirii.

Diamantele ne fascinează de mii de ani. Gemologia, cea care se ocupă cu studiul lor este o știință vie, identificând în studiul acestor pietre noi și noi detalii despre formarea planetei noastre, despre universul căuia îi aparținem. Nici șlefuirea diamantelor, cea care metamorfozează piatra brută într-un foc de stălucire, ei bine, nici ea nu stă în loc. Să ne aducem aminte de vechile tăieturi de diamante, de strălucirea lor relativă. Este departe de ceea ce sunt diamantele în zilele noastre.  Iar drumul parcurs de șlefuitorii de diamante în toate aceste secole nu s-a oprit niciodată. Încă una dintre dovezile că există loc de îmbunătățiri chiar și ceea ce numim actuala perfecțiune a tăieturii, vine din rândurile de mai jos. Este povestea unei noi tăieturi aplicată diamantelor, un nou standard al stălucirii.

Compania newyorkeză Altr a prezentat zilele trecute clipul campaniei Altr X, în care diamantele de laborator create de către aceștia sunt înfățișate într-o tăietură Heart and Arrows (trad. Inimi și Săgeți) nemaivăzută până acum.

Tăietura Heart and Hearts a fost prezentată publicului în anii 1980 de către șlefuitorii japonezi. Privită de deasupra, piatra înfățișează un grup de opt inimi și săgeți. Este un efect vizual creat de jocurile luminnii prin precizia ungiurilor în care fațelele diamantelor au fost tăiate.

Diamante tăietură heart and arrows – un nou standard al stălucirii.

Diamant în tăietură Heart and Arrow
Diamant în tăietură Heart and Arrow

 

 

În noul lor clip de prezentare, Altr dezvăluie un diamant înfățișând o tăietura H&A cu 10 inimi și săgeți. Este vorba de două inimi și săgeți în plus față de tăietrura desvoltată în urmă ce treizeci de ani. Poate părea un detaliu minor, însă când vine vorba de aplicarea legilor fizicii asupra unor pietre cu proporții atât de mici, nu este un chiar puțin lucru. Despre această tăietură deja patentată, reprezentanții companiei susțin că gradul de refracție a luminii ajunge la un procent de 97%. Acest lucru va impune un nou standard al calității în gemologie, în ceea ce privește perfecțiunea tăieturii și focul pietrelor.

 

 

 

 

 

 

Surprinzător este faptul că această tăietură, Heart and Arrow, realizată pe briliante, nu a fost realizată de un robot de șlefuire. A fost șlefuită de către mâna omului, șlefuitorii Altr, operațiune efectuată sub lupă 100x.

Ați opta pentru un diamant eco friendly, creat în laborator, în detrimentul unuia extras din mină? Citește argumentele invocate de exploatatorii și producătorii de diamante.

Noua versiune a tăieturii briliant Heart and Arrow se va putea efectua și diamantelor naturale. De altfel, compania Altr, înființată de bunicul celor doi actuali proprietari în India în anul 1933, produce și comercializează atât bijuterii cu diamante create în laborator, cât și cu diamante naturale.

Sursa foto: nationajeweler.com
Sursa video: https://vimeo.com/338893600

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *