Congresul Național al Gemologilor, ediția a IV-a

Se spune despre bijuterii că au puterea de a ține amintirile vii. Iar dacă acest lucru este adevărat, atunci diamantele au puterea de a transforma pulberea așternută pe aceste amintiri în praf de stele. Aceasta este puterea pietrelor prețioase. Iar cei care au organizat Congresul Național al Gemologilor (ediția a IV-a) sunt cei ce studiază acest miracol.

 

 

Congresul National al Gemologilor este organizat de către Centrul Gemologic Roman în parteneriat cu Institutul Național de Geologie. A ajuns la a patra ediție, fiind prima dintre ele organizată la București, în cadrul Muzeului Național de Geologie.

 

Congresul Național al Gemologilor, ediția a IV-a, s-a desfășurat pe parcursul a două zile.

 

 

 

 

Prima zi, 8 iunie 2019, a fost dedicată publicului și a avut parte de numeroase premiere. Au fost organizate demonstrații de șlefuire a pietrelor prețioase, chiar acolo, în cadrul manifestării. Vizitatorii au avut parte și de o incursiune în arta bijuteriilor și a fabricării acestor podoabe. A fost prezent și un laborator mobil pentru identificarea, clasificarea și evaluarea gratuită a diamantelor și pietrelor prețioase.

 

Ziua dedicată membrilor Centrului Gemologic Român.

 

 

 

Cea de-a doua zi, 9 iunie 2019, a fost dedicată membrilor gemologi ai C.G.R. veniți din toate colțurile țării și chiar din patru țări străine. Trebuie spus faptul că sunt peste 200 de de membri acreditați de către autoritățile din țara noastră. Invitatul special al evenimentului a fost șeful laboratorului de gemologie GLT Gemological Laboratory of Turkey, domnul Ercument Tandogan. Acesta a susținut un workshop pentru identificarea, clasificarea și evaluarea pietrelor prețioase colorate. Lista invitaților a fost completată de către Dr. Marian Muntean, Director Științific al Institutului Național de Gemologie. Au fost prezenți și Dr.Ștefan Marincea, Director General al aceleiași instituții și Dr.Delia Georgeta Dumitras, Șef Secție Instalații de Interes Național.

 

 

Temele abordate au avut un caracter profesional și au fost construite în jurul importanței pe care gemologia o are în lume. Și cum România este unul dintre cei mai mari consumatori de bijuterii din Europa, s-a discutat și despre strategia de dezvoltare și implementare a gemologiei ca meserie activă în țara noastră.

 

Centrului Gemologic Român (C.G.R.)  este o organizație non profit care se ocupă cu studierea și cercetarea pietrelor pretioase. Sunt organizatorii singurelor cursuri acreditate de gemologie din țara noastră și ai singurelor cursuri de gemologie din Europa atestate de o diplomă de stat.

 

Sursa foto: http://www.centrulgemologicroman.ro

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.