Cele mai scumpe 5 diamante vândute vreodată

Cele mai scumpe 5 diamante vândute vreodată însumează peste 350 de milioane  de dolari.

Diamantele au devenit în ultimii ani favorite a marilor case de licitații, care au prezentat în fața colecționarilor pietre cu calități impresionante. De altfel, cele mai scumpe 5 diamante vândute vreodată s-au vândut în decurs de 4 ani. Prețurile pentru care acestea s-au licitat au scris și ele istorie. Poate, istoria nu le va fi pregătit o aventură la fel de glorioasă precum i-a hărăzit diamantului Cullinan, spre exemplu, însă, cu siguranță, despre diamantele de mai jos se vor scrie povești.

 

5. The Zoe Diamond

Vândut pentru 44.1 millioane de dolari.

Sotheby’s New York, 20 noiembrie 2014

The Zoe Diamond
The Zoe Diamond

 

 

 

 

 

 

Rachel Lowe Lambert Lloyd Mellon, cunoscută și sub numele de Bunny Mellon și-a trăit viața între flori, fiind de formație horticultor și arhitectă de grădini. A derulat acțiuni filantropice, iar printre pasiunile ei s-a înscris și colecționarea de obiecte de artă. Între piesele strânse de-a lungul vieții se numără și un diamant albastru, scos la licitație la scurt timp după moartea sa. Diamantul a fost achiziționat de către un colecționar din Hong Kong, acesta acordându-i și numele Zoe.

 

 

 

 

 

4. Blue Moon of Josephine

Vândut pentru 65.7 millioane de dolari

Sotheby’s Geneva, 11 noiembrie 2015

Blue Moon of Josephine
Blue Moon of Josephine

 

 

 

Acest diamant de 12,03 carate se deosebește de alte diamante albastre prin degradeul intensității culorii. Tăierea acestui diamant a durat mai bine de 6 luni și a fost obținut dintr-o piatră brută de aproape 30 de carate.

 

 

 

 

 

Cele mai scumpe 5 diamante vândute vreodată – podiumul.

3. Winston Pink Legacy

Vândut pentru 68.16 millioane de dolari

Christie’s Geneva, 13 noiembrie 2018

 

 

 

În ultimii ani, Nayla Hayek, CEO Harry Winston, a mizat în ultimii ani pe achizițita unor pietre remarcabile, cum ar fi, de exemplu, Winston Legacy Diamond în 2013. În urmă cu mai puțin de un an, a plătit o sumă fabuloasă pentru achiziționarea acestui diamant roz, Pink Legacy, care, după achiziție, a primit și numele casei. Între foștii proprietari ai acestei piese se numără și familia Oppenheimer, cei care au controlat cândva grupul De Beers.

 

 

 

 

 

2. Oppenheimer Blue

Vândut pentru 76.8 millioane de dolari

Christie’s Geneva, 18 mai 2016

Oppenheimer Blue diamond
Oppenheimer Blue diamond

 

 

 

 

 

 

 

 

Și istoria acestui diamant este legată de cea a familiei Oppenheimer, acesta aparținândnu-i lui Sir Philip Oppenheimer. Este cel mai are diamant albastru care a fost vreodată scos la vânzare.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. CTF Pink Star

Vândut pentru 95.3 millioane de dolari

Sotheby’s Hong Kong, 4 aprilie 2017

CTF Pink Star
CTF Pink Star

 

 

 

 

Este cea mai scumpă piatră licitată vreodată în lume, și s-a numit inițial Steinmetz Pink, după numele firmei care a achiziționat și a șlefuit diamantul brut de peste 130 de carate. Nu este singurul record deținut de acest diamant, fiind totodată cel mai mare diamant roz de claritate IF gradat vreodată de Institutul Gemologic American (GIA). După achiziție, a primit numele CTF Pink Star – inițialele în onoarea tatălui bijutierului din Hong Kong -, Chow Tai Fook, reprezntând deasemenea și aniversarea de 88 de ani de activitate a companiei

 

 

 

Surse foto:  sotheby’s.com, christies.com, debeers.com.

Despre vise frumoase cu diamante rare, vă așteptăm aici.

 

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *