Broșa lui Neil Armstrong, de vânzare.

Una dintre cele patru broșe acordate echipajului care a efectuat prima misiune care a aterizat pe suprafața lunii, aparținând lui Neil Armstrong, este de vânzare. 

După încheierea cu succes a misiunii lui Apollo 11, numeroase decorații le-au fost acordate membrilor echipajului care au luat parte la istorica expediție. Unele dintre cele mai apreciate distincții sunt broșele realizate de către Van Cleef & Arpels. Un număr de patru astfel de broșe identice au fost realizate cu respectiva ocazie. Pe lângă broșa oferită lui Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins și Rose Kennedy (mama președintelui John F. Kennedy) sunt cei care au mai primit o astfel de bijuterie. 

Broșa a fost purtată în public pentru prima oară de către soția lui Armstrong în cea de-a 38-a zi a turneului ‘Giant Leap’, efectuat de către membrii echipajului în 30 de state ale lumii, imediat după încheierea misiunii. 

Broșa lui Neil Armstrong 

Bijuteria este realizată din aur de 18 karate și reprezintă suprafața lunii, cu asperitățile sale pronunțate în relief. Locul aselenizării este marcat pe broșă cu 5 rubine și un diamant. Spatele acesteia este gravat cu numele astronautului și data la care a efectuat uriașul pas pentru omenire. 

 

 

 

 

Vânzarea bijuteriei este intermediată de către M.S. Rau Antiques, prețul acesteia fiind de 168.500 USD. Broșa este însoțită și de o scrisoare de proveniență semnată de către familia astronautului. 

 

Sursa foto: https://www.rauantiques.com

 

Așteptăm comentariile voastre aici sau pe una dintre rețelele sociale ale revistei noastre.

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *