Aprilie în bijuterie

Aprilie în bijuterie, selecția celor mai importante evenimente ale lunii.

Aprilie în bijuterie a făcut spectacol. Asta chiar dacă prețul aurului s-a menținut în luna aprilie și nu am avut parte de fluctuații mari nici pe piața de diamante. Pe scena internațională, într-un caleidoscop care ne poartă prin lumea întreagă, ei bine, aici am avut parte de câteva mișcări importante. Avem însă trei știri legate de trei diamante absolut excepționale, piese care vor scrie istorie. De altfel unele dintre ele s-au înscris deja în ierarhiile celor mai celebre nestemate din istorie. Spre exemplu, diamantul Graff Lesedi la Rona deține câteva ”cel mai”:

Cel mai mare diamant pătrat în tăietură emerald din lume – fiind șlefuit de către gemologii și șlefuitorii casei Graff. Sau că este diamantul cu cea mai mare claritate certificate vreodată de Institutul Gemologic American, iar acesta nu este puțin lucru. 

 

Așadar, haideți să vedem cele mai importanțe știri ale lunii aprilie în bijuterie.

 

 

Aprilie în bijuterie
Okavango Diamond din Botswana

 

 

 

16 aprilie 2019. Compania de stat Okavango Diamond din Botswana a dat publicității primele imagini cu ceea ce, spun ei, ar fi cel mai mare diamant  descoperit vreodată în această țară. Detalii, aici.

 

 

Aprilie în bijuterie
V&A Museum, Londra

 

 

 

12 aprilie 2019. Victoria & Albert Museum din Londra și-a redeschis galeria de bijuterii William and Judith Bollinger după mai bine de trei luni dedicate lucrărilor de curățare și restaurare a bijuteriilor. Iar redeschiderea a venit cu o suprpriză, 80 de noi exponate. Detalii, aici.

 

 

Aprilie în bijuterie
Diamantul Graff.

 

 

 

10 aprilie 2019. Unul dintre cele mai mari diamante din lume a fost scos la vânzare și este atât de scump încât prețul nu a fost încă dezvăluit. Diamantul de 302,37 carate urmează a fi licitat de către bijutierul britanic Graff. Detalii, aici.

 

 

Aprilie în bijuterie
Manami Star

 

 

 

3 aprilie 2019. Manami Star, spectaculosul diamant oval de 88.22 carate, perfect în toate criteriile de evaluare a fost vândut ieri în cadrul unei licitații Sotheby’s organizată la Hong Kong. Detalii, aici.

 

 

Dacă aveți și voi de semnalat întâmplări din lumea bijuteriei, dați-ne de știre.

C.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *