10 Broșe cu Pietre Prețioase la Sotheby’s Important Jewels

06 Iunie 2019, New York.

Licitațiile de bijuterii de la Sotheby’s sunt ocazii de a parcurge istoria acestei arte. De a le înțelege evoluția artistică și de a te bucura de tot ceea ce acest domeniu are mai frumos de oferit. Broșe cu pietre prețioase și pietre rare, realizate din aur sau platină, un spectacol vizual nemaipomenit.

Sunt una, poate două, astfel de mari lictații pe an. New York, Geneva și Hong Kong sunt printre locațiile favorite în care acestea sunt organizate și m-aș bucura să știu că există între noi și români care vor ajunge la licitația ‘Bijuterii importante’ de la New York, organizată de către Sotheby’s pe data de 6 iunie. Fie chiar și în postura de simpli vizitatori.

În evenimentul de la începutul lunii iunie vor fi prezentate publicului 204 bijuterii într-un periplu istoric ce cuprinde mai bine de un secol de bijuterie, de la Art Deco, trecând prin Retro și ajungând în bijuteria contemporană.

În ediția curentă am observat un număr însemnat de broșe. Și cum consider această categorie de bijuterii ca fiind pe nedrept ignorată din atenția publicului, m-am gândit să le acord mai multă vizibilitate. Am selectat pentru voi 10 dintre broșele prezentate în cadrul licitației Important Jewels.

Alegeți-vă preferata:

 

 

 

 

1. Broșă Oscar Heyman & Brothers. Aur, diamante și rubine. Motiv floral cu frunze și fundiță, având montate rubine în tăietură caboșon, susținute de diamante single-cut, realizate în aur șlefuit, purtând marca autorului, realizată în jurul anilor ’40.
Preț: 8.000 – 12.000 USD

 

 

 

 

2. Broșă Ballerina Van Cleef & Arpels. Parte a celebrei colecții de dansatoare, balerina are înfățișarea realizată din diamante rose-cut, rochia fiind decorate cu diamante, safire și calcedonii albastre.Preț: 60.000 – 80.000 USD

 

 

 

 

 

 

 

3. Safir cu efect de asterism și diamante Seaman Schepps. Bijuteria transpune de foarte multe ori natura în metale prețioase și pietre prețioase. Este însă destul de rar săgăsești transpuse petale de salată, așa cum este această broșă realizată în jurul anului 1945, decorată fiind cu diamante în veche tăietură europeană și single cut și safire cu efect stelat.
Preț: 5.000 – 7.000 USD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Pasiuea celor de la Van Cleef & Arpels pentru broșe nu este una recentă. Aceasta, Fulg de Zăpadă, este versatilă, putând fi purtată și ca accesoriu de păr. Este realizată la începutul anilor ’50 din aur și diamante single-cut.
Preț: 15.000 – 20.000 USD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Aceeași versatilitate o reîntâlnim într-o altă broșă, Rose de Noel, realizată tot de către Van Cleef & Arpels. De această dată însă, fiind vorba de o piesă care poate fi purtată și ca inel. Motiv floral realizat din turcoaz sculptat, pistilul fiind realizat din diamante.
Preț: 8.000 – 12.000 USD

 

 

 

 

 

6. Nu este o broșă care să îmi placă, locul ei în prezenta selecție fiind dat de maniera de realizare a acesteia. Avem de-a face cu o piesă supradimensionată din anii ’60, Tiffany & Co, figura unui cap de pisică sugerat extrem de frumos prin finisajele aurului. Ochii sunt sugerați prin, culmea, ochi de pisică, o varietate de crisoberil.
Preț: 8.000 – 12.000 USD

 

 

 

 

 

7. Emailul era specializarea lui Lalique. Au încercat-o toate marile case, insă niciuneia nu i-a reușit finețea pe care doar marele maestro reușea să o imprime bijuteriilor sale. Avem aici o încercare destul de reușită a casei Boucheron. Un trandafir realizat, așadar, din aur, decorat cu email și diamante. Broșa din aur cu pietre prețioase este realizată în anii ’60 și poartă marca statului francez.
Preț: 5.000 – 7.000 USD

 

 

 

 

 

 

 

8. Există ghiduri de clasificare a pietrelor prețioase care includ și perlele în această clasă. Personal, nu sunt de acord, însă dacă e să fie după voia lor, ei bine, avem în fața ochilor o broșă care utilizează toate pietrele prețioase: diamante, rubine, safire, smaralde și o perlă barocă.
Preț: 5.000 – 7.000 USD

 

 

 

 

 

9. Broșă din aur cu pietre prețioase semnată David Webb. Turcoaze caboșon și diamante. Monturi realizate în platină, în timp ce corpul broșei este realizat din aur.
Preț: 15.000 – 20.0000 USD

 

 

 

 

 

 

 

10. Gianmaria Buccellati, compania italiană deținută de către un consorțiu chinez, realizează numeroase bijuterii de excepție. Broșa aceasta este una dintre ele. Aur, perle de cultură, rubine și diamante.

 

 

Sursa foto: Sotheby’s

Care este preferata voastră? Așteptăm răspunsurile voastre aici.

C.M.

One thought on “10 Broșe cu Pietre Prețioase la Sotheby’s Important Jewels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *